Sou aquí: inici » 7. Les polítiques locals de joventut a Catalunya en el marc del Pla Nacional de Joventut de Catalunya

7. Les polítiques locals de joventut a Catalunya en el marc del Pla Nacional de Joventut de Catalunya

Com ja hem comentat anteriorment, el món local ha tingut un paper molt important en la configuració del model de polítiques de Catalunya, i és un dels actors principals del seu desenvolupament, generant estructures administratives, models d’intervenció i metodològics que han anant dibuixant una manera de fer polítiques de joventut molt pròpia del nostre territori. I és per això que, tant el nou PNJCat com la LPJ, segueixen reconeixent-li aquest paper i atorgant al món local un rol rellevant en el seu desplegament.

“… les polítiques de joventut han de respondre a les necessitats i projectes de la gent jove, i el món local està en contacte directe amb les persones joves i amb les seves necessitats i problemàtiques, la qual cosa permet dissenyar solucions més ajustades al seu context immediat.” Document de consens del PNJCat 2010-2020.

En aquest apartat, doncs, ens centrem en l’anàlisi de l’acció del món local en polítiques de joventut en el marc del PNJCat en la seva vessant discursiva, operativa i substantiva. Descriurem els elements que entren en joc a les polítiques locals per desenvolupar aquestes diferents dimensions i repassarem, en la majoria dels casos, quin és l’estat de la qüestió en els diferents municipis. Coneixerem, per tant, els diferents elements que els responsables de la política de joventut hauran de tenir en compte per desenvolupar les seves intervencions, tot discernint de quina forma es poden aplicar atenent a les especificitats del territori.

Veurem quin és el terreny de joc de l’acció local en joventut; els jugador@s amb qui es jugarà el partit de les polítiques de joventut, que segons la tàctica que s’utilitzi (i el fet atzarós que entri o no la pilota) s’obtindrà un resultat o un altre i s’assoliran els títols disputats o no.


Índex <<